joi, 2 ianuarie 2014

Grădina valorilor românești II

La 10 iunie 2010 a fost inaugurat complexului statuar denumit „Grădina Valorilor Româneşti” din Parcului Copilului din sectorul 4,  realizat pe un traseu de alei străjuite de personalități politice, militare și culturale ale românilor. Prima parte aici.

 

 Amza Pelea

 Andrei Şaguna

 Ciprian Porumbescu

Constantin Brâncuşi
Constantin Noica

Emil Cioran

Ceorge Călinescu
George Coşbuc

George Enescu

Ion Creangă

 Ion Luca Caragiale

Liviu Rebreanu
 Lucia Sturza Bulandra

Lucian Blaga

Maria Tănase

 Marin Preda

 Mihai Eminescu

 Mihail Kogălnoceanu

Mircea Eliade
Nichita Stănescu

 Nicolae Bălcescu

 Nicolae Grigorescu

 Nicolae Iorga

Tudor Arghezi

3 comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca ar trebui sa fie postat niste explicatii minimale:
-locul unde sunt amplasate;
-autorii lucrarilor;
-evenimentul ocazionat pentru montare. M Drosu

Vlahul spunea...

Este vorba despre: =Amenajat în 2010 sub forma unui complex statuar, format din 76 de busturi ale “românilor esenţiali"= in Parcul Lumea copiilor din Sectorul 4. Cine este/sunt autorii busturilor nu am aflat inca.

Pavel POPESCU din Craiova spunea...

Datorita acestui grup, din care, de curand, fac si eu parte, am posibilitatea de a cunoaste modul cum aceasta arta, sculptura, este gandita de administratiile publice locale, binenteles la sugestiile grupurilor de specialisti, in ramura, si numai, probabil, cu aprobarea Ministerului Culturii, tot numai a specialistilor in aceasta arta, pentru a deveni un "curs" de educatie si cultura urbana pentru intreaga tara, prin deplasarile membrilor sai, din loc in loc !!! FELICITARI ! Sunt de acord cu toate sugestiile aduse intrucat numai asa se poate solutiona perfectiunea si nu numai cu capul plecat !! si gura inchisa, a mutului ! Pavel POPESCU - Craiova