sâmbătă, 31 august 2013

Bucurestii in ilustrate socialiste XIII

 Palatul Victoria

 Vedere aeriana cu Piata Universitatii

 Vedere catre Bdul Stirbei Voda

 Iarna la Sosea (Arcul de Triumf)

 Vedere aeriana cu Bdul Magheru

Ansamblul Gigantii si Nimfa adormita (Parcul Carol)


 Rondul scriitorilor din Parcul Cismigiu

 Calea Grivitei (Chibrit)

 Biblioteca Academiei

 Vedere aeriana din Cismigiu

 Institutul de inframicrobiologie

Bulevardul Giurgiului

 Bulevardul Magheru

Casa N.Minovici

Calea Victoriei (Casa Capsa)

Vedere din Parcul Circului

Vedere generala

Parcul 23 August

Calea Victoriei (fosta Piata Teatrului)

Vedere catre Bdul Stirbei Voda

6 comentarii:

ADRIAN spunea...

In lumina campaniei Gandul cu raamatul gardului Casei Poporului, a articolelor pe tema asta produse de mine si de Popescu, remarc cat de aproape de popor era institutia publica din Palatul Victoria caci nu era nici gard, nici vegetatie inalta sau joasa de demarcatie a terenului. O fi fost asta un semn de apropiere fata de popor cu adevarat?

radu spunea...

nu cred ca era un astfel de semn. candva , prin 1986-87 m-am apropiat prea mult de palatul victoria si m-au secerat cu focuri de arma.

Vlahul spunea...

Asa a fost pana in 1990. Imi amintesc ca in anii '80 ma jucam in parcul din fata palatului. Se putea traversa aleea din fata pe jos, cu bicicleta sau cu masina, nu te intreba nimeni de nimic. A fost acolo ministerul de Externe. Abia dupa mineriada care a dat jos primul ministru a fost montat gardul respectiv si au fost create posturi fixe de paza.

ADRIAN spunea...

Eu ma jucam in micul parculet dintre garaj si casa Oromolu (de fapt cred ca era o parcela reziduala) unde prin 1976-1977 ne facusem un fel de casuta secreta din carton si ceva presuri, ca niste homelesi :) Si acum e teren viran dar atunci era mai multa vegetatie - tufisuri si arbusti

Vlahul spunea...

Acolo jucam fotbal.

Ciuvi spunea...

Ce aberatii poti scoate din tine Radule.....''prin 1986-87 m-am apropiat prea mult de palatul victoria si m-au secerat cu focuri de arma'', minciuna ca asta n-am mai auzit, am o catelusa, poate ii povestesti ei cum sta treaba cu focurile de arma.....mai subtire cu vrajeli de genu' ca te faci de cacao !!!!!