vineri, 14 decembrie 2012

Bookfest de Crăciun – prima ediție între 15-23 decembrie


Bookfest de Crăciun – ediția I, va avea loc în perioada 15-23 decembrie 2012 la parterul noului sediu al Bibliotecii Naționale din Splaiul Unirii (vizavi de Tribunalul București). Vizitatorii pot găsi aici o larga varietate de carti precum și alte idei de cadouri pentru Crăciun, întâlniri cu cele mai interesante personalități culturale ale momentului, cinematograf de artă gratuit și evenimente speciale pentru copii. Intrarea este gratuită, informeaza organizatorii evenimentului.
Organizat de Asociația Editorilor din România în parteneriat cu Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, Bookfest de Crăciun este primul eveniment cultural de amploare găzduit de noul sediu al Bibliotecii Naționale, deschis pe 23 aprilie, în acest an.
„Mă bucur că ne putem întâlni în premieră la prima ediție Bookfest de Crăciun în această splendidă clădire a Bibliotecii Naționale, pe care am așteptat-o atâția ani. Știu că și publicul se va bucura de un astfel de eveniment, mai ales că vedem locul fruntaș pe care cărțile îl ocupă în lista cu posibile cadouri de Crăciun în acest an și sper ca oferta editurilor participante să fie pe gustul cât mai multora dintre vizitatori“, spune Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România, organizatorul evenimentului.
Bookfest este cel mai important salon de carte din România, ajuns deja la a opta ediţie. Anul acesta, invitatul de onoare al Salonului Internaţional de Carte a fost Franța, iar publicul a avut ocazia să se întâlnească cu personalităţi marcante ale culturii contemporane franceze ca Bernard Pivot sau Michel Houellebecq. Circa 90.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2012 (30 mai-03 iunie 2012) pentru a se întâlni cu cele mai bune cărţi la cele mai bune preţuri, cât și cu autorii lor preferați.
Asociaţia Editorilor din România este principala organizaţie patronală din domeniul editorial şi reuneşte cele mai importante edituri din România. A.E.R. este din 2006 organizatorul Salonului Internaţional de Carte Bookfest.
Sursa

Niciun comentariu: